The Grid Is Mine (And Yours) 

<  1/7  >
The Grid Is Mine (And Yours)  
The Grid Is Mine (Residue) 

<  2/7  >
The Grid Is Mine (Residue)  

<  3/7  >
 

<  4/7  >
 

<  5/7  >
 

<  6/7  >
 

<  7/7  >
 The Grid Is Mine (And Yours) + (Residue)
A Game, Void Of Rules .

Specificaties:
2 werken. 1 interactief werk + 1 statisch werk.
^Het statische werk heet: "The Grid Is Mine (Residue)"
Bestaat uit een verticaal A4 blad, ingekaderd (+- A3 formaat).
^Het interactief heet: "The Grid Is Mine (And Yours)"
Bestaat uit 100 betekende wc vellen.

Tekst:
"Als vertrekpunt voor dit werk werd wc papier gebruikt. Het wc papier was van het goedkoopste 365 Delhaize merk en werd betekend met gebruik van een lat (met gaatjes) en een uni-ball pen. Het papier is, als drager van een tekenwerk, bij uitstek een waardeloos materiaal. Waardeloos als artistiek medium hoewel we het dagdagelijks in ons handen hebben. Net daarom boeit het mij. 

Als aanzet voor de tekeningen werd gebruik gemaakt van het reliëf die doorgedrukt zijn op het papier. Dit grid gebruikte ik, doormiddel van zelf opgelegde regels, als basis om een beeld te creëren. De regels stonden niet vast en konden tijdens het proces gebroken worden ter bevordering van een 'juist' beeld. Voor dat 'juiste' beeld bestaat er geen regel enkel een gevoel.
Zat het gevoel slecht werd het blad direct vernietigd, zat het goed werd het op een stapel gelegd. Op die manier is het een spel tussen beperking en gevoel.
Doorheen de maanden zijn er na verschillende sessies 100 vellen getekend. Deze vellen verschillen elk afzonderlijk omdat je als tekenaar ieder moment een ander beeld ziet ontstaan in het grid. Toch vormen ze een geheel door techniek en auteur.

Zoals het grid het ontstaan van de tekening dicteerde bij de auteur, dicteert het in een verder stadium de ordening van de verschillende vellen voor de toeschouwer. De toeschouwer krijgt de vraag om de vellen te ordenen op de manier dat zij denken dat deze geordend moeten worden. Er bestaat helemaal geen ordening persé, dus deze ontstaat puur door de interpretatie van de toeschouwer. Zo creëert men automatisch een grid waarop de ordening gebaseerd zou kunnen zijn. Doordat ieder individu een verschillende interpretatie heeft van de tekeningen ontstaat er iedere keer een andere ordening en op zijn manier ook steeds een uniek beeld."

Residu: Bij het tekenen van de wc vellen gebruikte ik een klad A4 papier om de tafel te beschermen. Dit blad toont de restanten van de handeling. Dit beeld is een restproduct, ontstaan zonder de intentie hiervan. Dit is het uiteindelijke statische werk.